2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Talán csak Trudeau tudja, mire gondolt, amikor azt írta: 2SLGBTQQIA+

A kanadai miniszterelnök szavait sokan próbálják megfejteni.

Justin Trudeau egy Twitter-bejegyzésben emlékezett meg az etnikai és szexuális kisebbségek eltűnt és meggyilkolt tagjairól. A következőket írta:

Az emberek szerte az országban gyertyát gyújtanak az őslakos nők, lányok és 2SLGBTQQIA+ emberek tiszteletére, akik eltűntek vagy meggyilkolták őket.”
Azonban hogy ezekkel a szám- és betűkombinációkkal pontosan mire vagy kire/kikre utalt, nem sikerült mindenkinek elsőre rájönni.

A kombináció a következő volt:

2SLGBTQQIA+

A Russia Today írta meg, hogy ez a betűszó vélhetően a következőkre utalhat: a két szellemre (?), a leszbikusokra, melegekre, biszexuálisokra, transzneműekre, queer személyekre, a kérdésesekre, az interszexuálisokra és az aszexuális emberekre.
 
A végére a miniszterelnök a + jelet is odabiggyesztette, hogy még véletlenül se maradjon ki egyik csoport sem a felsorolásból.
 
Azonban ez nem minden Twitter-felhasználó számára volt egyértelmű. Többen is visszakérdeztek, hogy mire gondolhatott Trudeau. Tippelgettek, hogy vajon ez egy videójáték kódja lenne, esetleg a miniszterelnök cicája lépett rá a billentyűzetre.
 
Mások azt is megkérdőjelezik, hogy egyáltalán érti-e a kormányfő, mit jelentenek ezek a rövidítések. A múlt hónapban volt rá példa, hogy összekeverte a betűket, és a kamerák előtt hatalmas leégés lett a vége.

A jelenetről készült felvétel elterjedt a világhálón.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató