2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Az LMP mellett az MSZP és a Jobbik sem áll be Márki-Zay mögé

Mint ismert, az LMP szerint szomorú a helyzet, a párt közleményben tudtatta, hogy a majdani nyertest támogatja.

Az MSZP bő másfél órát várt a reakcióval

Ez áll a közleményükben:

Az MSZP azon túl, hogy tudomásul veszi Karácsony Gergely döntését, a továbbiakban is azért dolgozik, hogy 2022-ben megvalósuljon a változást akaró emberek és az ellenzéki pártok közös célja. Hisszük, hogy kormányváltásra van szükség ahhoz, hogy egy igazságos, szabad, szolidáris és zöld Magyarországot hozhassunk létre.

Azt ígérik, hogy „az MSZP, ahogy az első forduló megszervezésében és lebonyolításában is oroszlánrészt vállalt, úgy a második forduló sikeres megvalósításához is hozzá fog járulni”.

„Álláspontunk változatlan, az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatjuk a 2022-es országgyűlési választáson” – írták.

 

A Jobbik elnöke, Jakab Péter a Facebookon reagált a bejelentésre

„Elfogadom, ha valaki menet közben elfárad. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a választókat nem fárasztjuk tovább a ”visszalépek, nem lépek„ komédiával”
– értelmezte a történteket. Jakab azt írta, tudomásul veszi a fejleményeket.

„Most már foglalkozzunk az országgal, és vigyázzunk az összefogásra, vigyázzunk a választókra. Mindezt nem szolgálja, ha az egyik miniszterelnök-jelölt a másik szavazóit azzal vádolja, hogy valójában ők Orbán szavazói. Fejezzük be a választók sértegetését, hisz nem megosztani kell őket, hanem egyesíteni.

Ami pedig Márki-Zay azon vádját illeti, hogy a jobbikosok nem segítik a kampányt, két dolgot ajánlok miniszterelnök-jelölt úr figyelmébe: a Jobbik nem csak az első, de a második forduló sikeres megrendezését is erőn felül segíti mind aktivistákkal, mind pénzzel.

Nélkülem van második forduló, de a Jobbik nélkül nem lenne. Szóval kicsit több tiszteletet kérek a jobbikosoknak, mert nélkülünk nem csak második forduló, de kormányváltás sincs” – írta Jakab.

A Párbeszéd egyelőre nem reagált

Kamu Geri pártja egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató