2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Itt a vége: Kamu Geri belső levélben magyarázza a bukását

A Mandiner birtokába jutott, párttársainak írt Karácsony-levélből kiderül, a főpolgármester Márki-Zayt fogja támogatni az előválasztás második fordulójában.

Közben kiderült, hogy egy órával eltolták Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatóját.

Karácsony Gergely a Párbeszéd tagjainak írt levelében, amelyet az Újrakezdés nevű párbeszédes Facebook-csoportba posztolt, úgy fogalmaz, nagy dolgokat értek el az előválasztáson, a párt megkerülhetetlen tagja lesz a következő kormánynak. Ugyanakkor a második fordulót nem tudják megnyerni, mert három ellenfelük van egyszerre: a Fidesz, a DK és az ellenzékkel is elégedetlen (részben joggal elégedetlen) ellenzéki világ, aki most Márki-Zay Péterben találta meg a vezetőjét – állítja. A főpolgármester úgy véli, a hódmezővásárhelyi riválisa átütötte az üvegplafont.

Karácsony kijelentette, ő nem tudja megnyerni az előválasztást, Dobrev Klára igen, viszont a DK jelöltje nem képes legyőzni Orbán Viktort. S azzal folytatta, hogy Márki-Zay meg tudja nyerni az előválasztást, ha ő melléáll, és meg tudja verni Orbán Viktort, ezért áll most mellé.

„Ez most a haza érdeke” – fogalmazott, és mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nem tűnik el, sőt. Azzal zárja a levelét a főpolgármester, hogy tudja, csalódást okoz sokaknak, de kéri, hogy bízzanak benne, így lesz a legjobb mindnyájuknak.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató