2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A FIFA besúgó szervezetének üzentek a magyar szurkolók

Mint ismert, a mai Vb-selejtezőn nem vehetnek részt a szurkolók, mert az FIFA zártkapus meccsekkel sújtotta az MLSZ-t. Ez javarészt a FARE nevű besúgó szervezetnek köszönhető, akik nagyítóval keresték a balhés elemeket a lelátón.

Nekik üzent a Carpathian Brigade:

FARE: kommunista módszerek cukormázba mártva - magyargyűlöletből jeles!

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott szeptember másodikán 4–0-ra kikapott az Eb-ezüstérmes Angliától a Puskás Arénában világbajnoki selejtezőn. A találkozót követően az angol játékosok rasszista megnyilvánulásokra panaszkodtak, a nemzetközi szövetség pedig vizsgálatot indított. 

A FIFA szeptember 21-én a Fegyelmi Bizottság ülését követően jelezte: két zárt kapus mérkőzéssel bünteti a magyar válogatottat, amelyek közül a másodikat két évre felfüggeszti. Emellett az MLSZ-t kétszázezer svájci frank megfizetésére kötelezi.

Az ügy elemzése és a körülmények átvizsgálása után, beleértve az incidensek súlyosságát (rasszista megnyilvánulások, tárgyak bedobálása, pirotechnikai eszközök használata, lezárt lépcsők), a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy az MLSZ-nek következő két válogatott mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie, amelyek közül a második büntetési tételt két évre felfüggeszti. A FIFA továbbra is visszautasít mindenféle rasszista és kirekesztő megnyilvánulást, és a zéró tolerancia elvét vallja a futballban tapasztalt ilyesfajta viselkedésekkel kapcsolatban – írta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató