2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gyurcsány kinyírta a Jobbikot: 5 százalékra fogytak

A baloldalhoz köthető Publicus Intézet többek között arra volt kíváncsi, mekkora támogatottsága lenne egy parlamenti választáson a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM), amelynek elnöke Márki-Zay Péter. Mivel az MMM nem párt, hanem politikai szervezet, ezért nem indulhatnának a képviselői helyekért, mindenesetre a válaszadók 4 százaléka mondta azt, hogy a nevük mellé húznák be az ikszet. Érdekesség, hogy a Momentum is ugyanennyit kapna, vagyis a Publicus szerint nem jutnának be a parlamentbe egy most vasárnap rendezett választáson.

A legnépszerűbb párt toronymagasan a Fidesz (29%), a legerősebb ellenzéki párt a DK (11%), az MSZP-P-t a megkérdezettek 7 százaléka, a Jobbikot 5 százalék támogatja.

Az „összefogás szavazó” aránya az összes megkérdezett körében 6 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 9 százalék. Ők azok, akik csak egy egységes ellenzéki tömbre szavaznának, külön-külön egyik pártot sem támogatják.

 

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából október 2. és 4. között 1004 fő telefonos megkérdezésével készített, országos reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató