2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gréczy (Recska) Zsolt: Egy lépés van hátra és Orbán Viktor egy nő elől fog menekülni

Most kell mindenkinek elmennie szavazni – hívja fel a figyelmet a DK rejszführere. 

A Demokratikus Koalíció recskája szombaton a közösségi oldalán írta meg, miért kell szerinte mindenkinek elmennie szavazni a következő egy hétben. Gréczy Zsolt posztját változtatás nélkül tesszük közzé, íme:

KEDVES DK-S BARÁTAIM!

Egy lépés van hátra, és Orbán Viktor egy nő elől fog menekülni.

Ez az egy lépés azonban fontos. Még egyszer el kell menni szavazni: holnaptól jövő szombatig. Fel kell venni a kék dzsekit, vagy el kell menni a sátorhoz, vagy online szavazni kell. A fantasztikus DK-s csapat újra képes lesz erre.

Az első forduló megmutatta: a bizalom adott, ezt kell újra, még egyszer megerősíteni.

Dobrev Klára mögött ott áll a legerősebb, légszervezettebb ellenzéki párt, de most már ő képvisel minden baloldalit, valamint a baloldali liberálisokat és a zöldeket is.

Vetélytársa jobboldali, aki saját bevallása szerint a legnagyobb fideszesnek tartotta magát. Két világ áll egymással szemben: aki mindig Orbán ellen harcolt, és aki Orbán rajongója volt.

Mondják, az nyerjen, aki a bizonytalanokat meg tudja győzni. Ez fontos: a győztesnek erre fél éve lesz.

De hogyan nyerhetné meg a bizonytalanokat az, aki a biztosakat sem tudta az első fordulóban? Orbánnak korábbi fideszes kihívója legyen? Ennyire lenne képes az ellenzéki sokaság?

Akik nem Dobrev Klárát támogatják, azoknak az az egyetlen érvük, hogy Gyurcsány Ferenc felesége.

Eszükbe sem jut, hogy legutóbb Gyurcsány Ferenc győzte le Orbánt, és ma nagyjából minden második ellenzéki, aki pártot megnevez, DK-szavazó. Lehet, hogy az egész ellenzéki oldali gyurcsányozás egy sima öngerjesztő butaság, másnál egy felesleges aggodalom, esetleg a DK sikere miatti szimpla féltékenység?

Ne feledjük: 10 éve volt mindenkinek arra, hogy a DK-nál nagyobb, erősebb, szervezettebb erőt hozzon létre az országban. Azt bíráljuk, aki ezt felépítette? Minden ellenzéki polgármester részben a DK-nak, vagyis Gyurcsány Ferencnek köszönheti, hogy győzött.

Pláne kellemetlen, ha olyan gyurcsányozik, aki minden elnyert pozícióját részben a DK-nak köszönheti, és a rábízott főváros működéséhez is elengedhetetlen a DK-frakció támogatása.

Ráadásul a 2010 előtti időszak – bár akkor demokrácia volt – már nem tér vissza. Ugyanis eltelt 12 év.

Azóta minden megváltozott.

Az előválasztáson minden, Klárára leadott szavazatra szükség lesz. Csak a szemeiteknek és a szíveteknek higgyetek!

Még egy lépés… Ha ezt megtesszük, egy, a kormányzásra alkalmas, okos, szociálisan érzékeny, európai léptékben is kiváló hölgy veszi üldözőbe Orbánt.

Mi nem Messiást keresünk, hanem győzni és kormányozni tudó Embert.

Tudom, hogy ha Klára megnyeri az előválasztást, egyesíti az ellenzéket, elindítja az árnyékkormányt, felgyorsulnak a már elkezdett hazai és diplomáciai egyeztetések.

Készen áll a feladatra, tegyük meg együtt az utolsó lépést! Segítsünk neki!

Hajrá demokraták!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató