2021. október 21. - Orsolya
EUR : 359.99
USD : 308.74
Időjárás ikon18°

Hiller István döntött: Dobrev Klárát tolja jövő héten

Az MSZP oroszlánrészt vállalt az előválasztás megszervezésében, aktivistáink holnaptól is ott lesznek a sátrakban – nyilatkozta a Népszavának Hiller István, aki egyúttal hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minél többen vegyenek részt az előválasztáson, a szocialista párt pedig továbbra is minden szinten ott lesz annak lebonyolításában.

Arra a kérdésre, hogy miképpen vélekedik az MSZP azon döntéséről, miszerint a második fordulóban egyik jelöltet sem támogatják hivatalosan, Hiller István egyetértően reagált. Mint mondta, helyesnek tartja az elnökség döntését és hozzátette: senkinek se legyen kétsége, (az előválasztáson megválasztott) közös miniszterelnök-jelöltet támogatni fogják. Arra a kérdésre, hogy ő személy szerint kit támogat a második fordulóban, Hiller úgy válaszolt:

„Baloldali ember vagyok, egy magyar szociáldemokrata. Az én választókerületemben (ahol egyébként teljesen kulturált és korrekt versengés zajlott) több párt, így a DK is támogatott. Segítettek, aláírást gyűjtöttek, részt vettek az előválasztás lebonyolításában. Én 84 százalékot szereztem. Márki-Zay mozgalma az ellenfél jelöltjét támogatta. Az én döntésem ebből a szempontból világos.”

Ahogy arról beszámoltunk, Karácsony Gergely pénteken jelentette be, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára. Az MSZP tudomásul vette Karácsony Gergely döntését, de nem állt be egyik mögé sem, hanem - mint közölték - az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatják majd.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató