2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Czeglédy: egyszerű többséggel is meg kell semmisíteni az Alaptörvény azon részeit, amelyek Orbán hatalmon maradását szolgálják

Az ördög ügyvédje szerint Karácsony Gergely még a biztos vidéki szavazókat sem tudta megszólítani.

MSZP tagként, de a DK színeiben nyert meg Szombathelyen az előválasztást Czeglédy Csaba ügyvéd, politikus. A Spirit FM Harcosok Klubjában annak kapcsán, hogy a DK lehet-e az új MSZP azt mondta, hogy nagyon bízik abban, hogy lesz egy koalíciós kormány, és meg is marad ez a pártstruktúra, nem fog visszatérni a kétpárti rendszer.

A Harcosok Klubjában az előválasztási indulás előzményeként elmondta, hogy mikor kiderült, hogy helyben a DK támogatja (az elnökségi döntésről maga Gyurcsány Ferenc tájékoztatta), akkor ezt követően beszélt az MSZP illetékes országos vezetőjével, akitől kérte a párt támogatását. Az országos vezető a helyi vezetőhöz küldte, egy ideig labdáztak vele, majd bejelentették, hogy Ungár Pétert támogatják.

Ettől függetlenül mégis csak az MSZP országgyűlési képviselője leszek jövőre

– jegyezte meg Czeglédy Csaba. Szerinte a papírforma az az volt, hogy Ungár Péter nyer, a közvélemény-kutatások alapján is ez a kép volt. „Nem lehet Budapestről választást nyerni.

Karácsony Gergely még a biztos vidéki szavazókat sem tudta megszólítani,

szerintem az egy hamis mítosz, hogy a bizonytalan szavazók körében mekkora nagy támogatottsággal rendelkezik, mert a vidék Magyarországán a biztos szavazók sem őt választották” – magyarázta a politikus. Az előválasztás során a biztos szavazókat kellett volna meggyőzni, ami nem sikerült Karácsony Gergelynek – szögezte le.

Czeglédy azt mondta, hogy a DK jelöltjei és aktivistái rengeteg munkát fektettek a kampányba, de ő se gondolta, hogy Dobrev Klára például Szombathelyen ilyen fölényesen fog győzni. Nagyon bízik abban, hogy lesz egy koalíciós kormány, és meg is marad ez a pártstruktúra, nem fog visszatérni a kétpárti rendszer – ezt annak kapcsán mondta, hogy a DK lehet-e az új MSZP, Karácsony Gergelyék pedig az új SZDSZ.

Alkotmányozni egyszerű többséggel nem lehet, de Dobrev Klára se ezt mondja.

De úgy se lehet, ahogy a Fidesz csinálta, mivel ők a kétharmadot az alkotmányozó többséggel összemosta” – magyarázta az ügyvéd. Szerinte a társadalom nem adott alkotmányozásra felhatalmazást, mivel 2010 előtt a Fidesz nem beszélt alkotmányozásról. A mostani alkotmányban szerinte vannak olyan passzusok, amik a hatalom kizárólagos megszerzését szolgálják: „Orbán Viktor akkor is hatalmon tudjon maradni, ha esetleg kormányon nem tudnak maradni”.

Egyszerű többséggel meg kell semmisíteni az Alaptörvény egy-két olyan pontját,

amelyek azt a célt szolgálják, hogy ha Orbán Viktorék elveszítik a választásokat, akkor is hatalmon tudjanak maradni” – szögezte le Czeglédy Csaba.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató