2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Dobrev mögé gyűlnek, nem követik Karácsonyt az MSZP-sek

Sorra állnak ki a DK jelöltje mellett, hiába, hogy Márki-Zay javára lépett vissza a saját jelöltjük.

Karácsony Gergely a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös jelöltjeként - az LMP támogatása mellett - indult az előválasztáson, majd visszalépésekor Márki-Zay Péter támogatására kérte szimpatizánsait. Ennek hatásosságát maga az előválasztás második fordulója fogja megmutatni, de annyi már látható, hogy azok a szocialista politikusok, akik állást foglaltak, mind Dobrev Klárát választják.

Eddig a Demokratikus Koalíció jelöltje mellett állt ki Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, majd követte őket Hiller István volt kulturális miniszter, az MSZP választmányi elnöke.

Vasárnap Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere tette le a garast Dobrev Klára mellett, valamint az ő támogatását fejezte ki Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője is.

Egyelőre egyetlen vezető MSZP-s politikus sem jelezte, hogy megfogadná a volt jelöltjük javaslatát, és Márki-Zay Péterre szavazna.

A DK szívóhatását régóta szenvedi az MSZP: 2020-ban Budapesten két polgármester is pártot váltott: a III. kerületet vezető Kiss László és Szaniszló Sándor a XVIII. kerületből. Idén nyáron pedig Molnár Gyula volt MSZP-elnök választotta a DK-t.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató