2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Hazánkban van Európa legjobb kastélyhotele

Újabb nemzetközi turisztikai elismerést szerzett a BOTANIQ Turai Kastély, amely most az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetésen a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021" díjban részesült - írja a turizmus.com.

A Booking.com Traveller Review Awards 2021 elismerése után újabb nemzetközi turisztikai díjat kapott a turai kastély az International Travel Awardson. A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak.

AZ ELSŐ KÖRBE A KÜLFÖLDI, TURISZTIKAI TERÜLETEN ELISMERT SZAKEMBEREKBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT, KÖZEL ÖTVEN TAGÚ BIZOTTSÁG SZAVAZATA ALAPJÁN JUTOTT BE A KASTÉLY.

Az International Travel Awards versenye során több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe, ahol a szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

 

Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen amellett, hogy egy nemzetközi, elismert szakemberekből álló zsűri döntését is tükrözi a végeredmény, a folyamat során a vendégeink is elmondhatták a véleményüket a szavazáson keresztül, ami közvetlen visszajelzést jelent számunkra  

– mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

Az International Travel Awards verseny értékelési fázisának keretében egy több nemzetiségű, szakmai zsűri vizsgálja meg az adott díjra pályázókat, meghatározott szempontrendszer alapján. A szállodák esetében többek között olyan kritériumok alapján zajlik az értékelés menete, mint például

A SZEMÉLYZET BARÁTSÁGOSSÁGA VAGY SZOBÁK MINŐSÉGE, FELSZERELTSÉGE ÉS TISZTASÁGA.

Az értékelés során továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az étterem, valamint a spa és wellness egységek színvonalára is – az étterem hangulatát, illetve az ételek és eszközök minőségét is értékelik.

A SPA ÉS WELLNESS RÉSZLEG ÉRTÉKELÉSÉNÉL A KÜLÖNBÖZŐ AJÁNLATOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK MELLETT A SZOLGÁLTATÁS SZÍNVONALÁT VIZSGÁLTÁK.

A Schossberger Zsigmond báró megrendelésére, 1883-ban épült neoreneszánsz stílusú kastély a BDPST Group teljes körű rekonstrukcióját követően 2020 nyarán nyitotta meg kapuit az érdeklődő közönség előtt. A Loire-menti kastélyok miliőjét idéző, Budapesttől 50 km-re fekvő BOTANIQ Turai Kastély ma már szállodaként és rendezvényhelyszínként is népszerű a térség turisztikai kínálatában, az International Travel Awards díja pedig azt mutatja, hogy európai mércével is elismerésre méltó – írták közleményükben.

Az étterem szezonális étlapján a nemzetközi fogások mellett

A JELLEGZETES MAGYAROS ÉTELEK MODERN VARIÁCIÓI IS MEGTALÁLHATÓK,

míg a hotel közel 400 négyzetméteres spa részlegét a kastélykert virágai és növényei inspirálták, és finn szauna, gőzkabin, sószoba, valamint meleg vizes kül- és beltéri medencék is találhatók benne.  

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató