2021. október 18. - Lukács
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Új látogatói csúcs a Vadászati világkiállításon

Új látogatói csúcs a világkiállításon: a szombati nap folyamán csaknem 60 ezren látogattak ki a Hungexpóra, ezzel a központi helyszín látogatottsága már meghaladja a 432 ezret – közölte a világkiállítás sajtóirodája az MTI-vel.

A közleményben azt írták: már több mint 1 millió 200 ezren vettek részt az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló programsorozaton. A hétfőn folytatódó, nagy sikerű Fátyol iskolaprogram első két hetében mintegy 38 ezer diákot láttak vendégül a világkiállításon, a regisztrált diákok száma pedig meghaladja a 60 ezret. A Jószolgálati programban a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek, valamint a Civilút Alapítvány nehezítettséggel élőket támogató együttműködő partnereinek csoportjai előzetes regisztrációt követően díjmentesen látogathatják a világkiállítást – eddig több mint 1500 belépőt igényeltek a program keretében.

Vasárnap, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) zárónapján ismét nagy érdeklődés várható az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon. A központi helyszínen, a Hungexpo valamennyi pavilonjában, valamint a vidéki helyszíneken is változatos családi programokkal várják a látogatókat.

A megújult Hungexpo B és E pavilonjában zárónapjához érkezik a legnagyobb hazai agrár-mezőgazdasági vásár, az OMÉK. A rendezvény továbbra is látogatható a világkiállításra szóló jeggyel, amit – a sorban állás elkerülése miatt – érdemes online, előre megvásárolni.

Az E pavilonban Kovács Lázár séf látványkonyhájában ismét vadgasztronómiai különlegességek készülnek: vadburger hagymalekvárral, magos mustárral, házi paradicsomszósszal; marinált szarvasragu, vadgombás reszelt tarhonyával; végül savanykás tejfeles vadvetrece szalonnás puliszkával. 11 órától és 13 órától Angerman László sommelier tart borszemináriumot.

A B pavilon színpadán zenés, táncos előadásokkal várják a látogatókat: 10.30-tól 18 óráig bábelőadás, Maros megyei és drávaszögi néptáncelőadás, valamint Vaszi Levente csángó fiatalember humoros előadása szórakoztatja az érdeklődőket.

Az A pavilonban Szerbia tart nemzeti napot a saját standján. Szintén ott folytatódnak a World Conservation Forum előadásai, ahol tematikus napon a fiatalok és a jövőkép témaköre kerül a középpontba. Az előadások 11 órakor kezdődnek a pavilon nagyszínpadán, napirenden szerepel a többi közt Európa jövője (Bólya Boglárka helyettes államtitkár), a jövő vírusaival szembeni védekezés (Rusvai Miklós virológus), három fiatal különböző jövőképe (Milánkovich Dorottya fizikus, űrkutató, Adámi Zsanett paralimpikon úszó és Solymosi Kata zenész), a klímaváltozás kérdése (Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője), valamint a fiatalság ereje (Naomi Seibt környezetvédelmi aktivista videóüzenete). 16 órától Rácz Zsófia helyettes államtitkár ad elő (The Lazy Person’s Guide to Saving the World), majd What on Earth can we do in space? címmel Sárhegyi István űrjogász előadása zárja a színpad napi programjait.

A D pavilon színpadán 10.30-tól beagle mesterkurzust tartanak, 11.30-tól pedig a Tüskevár színpadi adaptációját nézhetik meg az érdeklődők. Ugyanitt 14.30-tól Szőke Gábor Miklós, a világkiállítás díszkapuja, a Totem alkotója lesz Kókai Márton, a Nimród Vadászújság főmunkatársának vendége. 15 órakor kezdődik a Vadász talk show, Csőre Gábor beszélgetőtársa Bán Beatrix, a világkiállítás nagykövete, a Diana Vadászhölgy Klub elnöke lesz. A D pavilon napi programsorozatát Bársony Bálint zenekarának koncertje és divatbemutató zárja.

A Kincsem Parkban 10.30-tól ismét lovas-, agarász-, elöltöltő fegyveres-, solymász- és íjászbemutatókat tartanak. Az eddigiekhez hasonlóan a hagyományos vadászati módok bemutatói várják a látogatókat az F pavilonban, ahol továbbra is ki lehet próbálni az íjászatot és az elöltöltő puskával lövést.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató