2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Orosz Anna lett a Momentum főnöke

Kerpel-Fronius Gábor egy Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy Fekete-Győr András lemondása után egyelőre Orosz Anna vette át a párt vezetését.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke lett a párt ügyvezetője – derül ki a momentumos Kerpel-Fronius Gábor hétfői Facebook-bejegyzéséből. A politikus ebben a leköszönő Fekete-Győr Andrást búcsúztatja.

Szerinte Orosz Anna szintén nagyon régi tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, aki közel volt az elmúlt időszak eseményeihez. „A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat” – írta Kerpel-Fronius.

A politikus arra is kitért a bejegyzésben, hogy Fekete-Győr Andrással a Nolimpia sikere után találkozott, véletlenül. „Egy Magyarországról szóló panelbeszélgetés résztvevői voltunk mindketten Potsdamban. A kerekasztal utáni vacsorán nagyon hosszan beszélgettünk – annak a beszélgetésnek az eredménye lett, hogy Berlinben élő Ádám öcsém hozzálátott a Momentum berlini szervezetének megszervezéséhez. És nekem is lökést adott arra, hogy néhány héttel később csatlakozzam a mozgalomhoz, akkor már párthoz.”

Mindezzel együtt az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. Ahogy ez a világ jobb részein lenni szokott, András bizalmi szavazást kért maga ellen: fölkínálta annak lehetőségét, hogy az eredmények fényében úgy gondolja-e a párt legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés, hogy vele képzeli el a jövőt. A Küldöttgyűlés hosszas vitát követően arra a döntésre jutott, hogy András lemondását elfogadja” – olvasható Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldalán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató