2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szlovák házelnök: Nem tűrhetjük Orbán szlovákiai terjeszkedését

Boris Kollár is nekiment a magyar földvásárlásoknak.

A Markíza vasárnap délutáni, „Testre szabva” című vitaműsorában újra előkerült az Orbán-kormány külföldi földvásárlása – írta meg cikkében a bumm.sk.

A portálon azt írják: Korčok külügyminiszter már jelezte Szíjjártó Péternek, Szlovákia tudni szeretné, hogy a magyar állam mit vásárol az országban. A Smer rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni,

mert szerintük ez a kormány nem képes megvédeni az ország érdekeit.


A vitaműsorban Boris Kollár élesen kikelt a magyar kormány földvásárlása ellen, és határozottan kiállt Korčok külügyminiszter mellett. Szerinte nem a külföldi vállalkozók vásárlásával van probléma, hanem azzal, hogyha egy szuverén állam területén egy másik állam tulajdont szerez. Megoldásnak tartaná, ha a parlament gyorsan és határozottan olyan törvényt fogadna el, ami ezt megakadályozza.

A Smer képviselője szerint Magyarország megszegi a Bécsi Konvenciót

Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár szerint a koalíció semmit nem csinál, ezért szükség van a rendkívüli parlamenti ülésre. Szerinte elképzelhetetlen, hogy egy állam nem tud arról, hogy egy másik állam mit vásárol a területén. Úgy látja, hogy Magyarország megszegi a Bécsi Konvenciót, ami egyértelműen rendelkezik arról, hogyan vásárolhat  egy másik állam ingatlant az állam területén. Szerinte nincs szükség új törvényre, csak be kell tartani a nemzetközi szabályokat.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató