2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dobrev: Márki-Zay Péter viselkedése a legnagyobb veszély az összefogásra

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában a miniszterelnök-jelöltségért összecsapó Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között az elmúlt napokban fokozatosan nőtt a feszültség, ami tegnap csúcsosodott ki. Gyurcsány felesége sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját.


Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján reagált a közte és második fordulós miniszterelnök-jelölti riválisa, Márki-Zay Péter között kialakult feszült helyzetre. Azzal kezdte, hogy az első fordulóban nagyon tisztességes versenyt láthattunk, és bár volt odamondogatás, nem lépték át a határokat.

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Márki-Zay Péter

ezt a tisztességes versengést alig pár nap alatt Trump típusú élet-halál harccá változtatta.

„A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb” – folytatta Dobrev Klára, hozzátéve, hogy ez gyűlölködés és hazug lejáratókampány.

Két okból is úgy érzi, hogy reagálnia kell Márki-Zay Péter kommunikációjára: az egyik, ha nem állítják meg időben a populizmust, annak végzetes következményei lehetnek, másrészt ez a kampány nemcsak őt akarja lejáratni, hanem szétveri azt az ellenzéki összefogást, ami a jövő évi győzelem garanciája lehet.

Dobrev Klára szerint aki fideszesnek nevezi a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, és pártellenes hangulatot szít, mikor a szövetséges ellenzéki pártok 2,5 millió szavazója nélkül nincs esélye a kormányváltásnak, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni.

Legyen világos, ez a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély. Aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem tudja egyben tartani az ellenzéki összefogást.
A DK miniszterelnök-jelöltje leszögezte, hogy a végén nemcsak a pártelnököknek – ami szerinte meg is fog történni –, hanem a szavazóknak is fel kell sorakozni a győztes mögé, de ezt a „Fidesz stílusú lejáratókampány” ellehetetleníti. Az egy hete még lelkes arcokat csalódottnak látja, mert félnek attól, hogy az egyszer már maguk mögött hagyott stílus visszatért.

Dobrev Klára érti a tesztoszteron és hiúság fűtötte politikát, de ha ez gyengíti az összefogást, nem magánügy. A DK politikusa többször hangsúlyozta, hogy mindenáron, mindenkivel szemben megvédi az ellenzéki szövetséget.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató