2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

FeGyőr: Nem álltam készen a miniszterelnökségre

A Momentum bukott elnöke – pártjával együtt – kudarcként élte meg előválasztási teljesítményét, ezért mondott le. Ugyanakkor hangsúlyozta: „annyi feladat van Magyarországon, mint égen a csillag”, a következő évtizedekben pedig nagyon sokat fog dolgozni azért, hogy egy jobb módú, képzettebb Magyarország jöjjön létre.



Mint ismert, vasárnap este, a saját maga által kezdeményezett bizalmi szavazást követően beadta lemondását a Momentum elnökségi posztjáról Fekete-Győr András.

A Momentum egyik alapítója a párt előválasztási eredményét „felemásként” értékelte. Emlékeztetett, hogy 130 ezer ember szavazott a jelöltjeikre, ami a DK után a második legtöbb szavazat; és 15 parlamenti képviselő-jelöltjük tudott nyerni. Ezzel szemben viszont kudarcként élte meg – ő maga és a párt egésze is –, hogy mindössze 21 ezer miniszterelnök-jelölti szavazatot tudott összegyűjteni. „Én emiatt kezdeményeztem bizalmi szavazást, és emiatt mondtam le” – magyarázta Fekete-Győr.

Úgy véli, abban hibázott, hogy nem tudta megmutatni kormányzóképességét, azt, hogy készen áll arra, hogy Magyarország következő miniszterelnök-jelöltje legyen. Azt mondta, ő akkor érezte volna késznek magát, ha sikerült volna megnyernie a második fordulót és visszaigazolást nyert volna a szavazóktól a kormányzóképessége. A szavazók „visszaigazolták, hogy András, még nem állsz készen, még tanulnod, még tapasztalnod kell, és én nagyon köszönöm ezt a visszajelzést” – tette hozzá.

Elmondta, neki nem feltétlenül a miniszterelnökség az álma, hanem – leendő apaként – az, hogy egy jobb módú, képzettebb Magyarország jöjjön létre. „Annyi feladat van Magyarországon, mint égen a csillag. A miniszterelnöki, az csak az egyik” – vélekedett, és azt ígérte: a következő évtizedekben nagyon sokat fog dolgozni, mert nagyon szereti ezt az országot és a munkáját. A volt elnök az elkövetkezendő időszakban aktív része kíván lenni az ellenzék kampányának, azért, hogy 2022-ben ne csak kormányváltásra, hanem korszakváltásra is sor kerüljön.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató