2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Lukácsi Katalin: még egy DK-s alapszervezet is beállt Márki-Zay mögé

DK-s alapszervezet is van, ami Márki-Zay Pétert támogatja

– mondta Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja a Spirit FM Aktuál című reggeli rádióműsorában.

Hozzátette: jobbikos alapszervezetek is támogatásukról biztosították őket. Mindeközben Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt: semmiféle presszió nincs a jobbikos vezetés részéről, hogy kit támogassanak a tagok.

Márki-Zay Péter pár napja arról beszélt, hogy akár választási csalások is elképzelhetőek a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, miután a DK mellett a Fidesz is mozgósítani fog. Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja erre a Spirit Fm Aktuál című reggeli rádióműsorában úgy reagált, hogy

nem a DK-t vádolják, de erre utaló jeleket tapasztalnak.

A vasárnapi nagygyűlésen Márki-Zay Péter azt is kijelentette, hogy szerinte a jobbikos szavazók rá fognak szavazni, és azt, hogy vannak olyan jobbikos alapszervezetek, amelyek vele szimpatizálnak. Ennek kapcsán Lukácsi azt mondta: országszerte vannak olyan jobbikos szervezetek, amelyek támogatásukról biztosítják őket, viszont nem szeretné elárulni, hogy melyek ezek, mert tiszteletben tartják az országos vezetés döntését is, miszerint sem Márki-Zay Péter, sem Dobrev Klára mögé nem állnak be.

"Sőt még olyan szervezet is van -de nem akarok ilyen versenybe belemenni - DK-s szervezet is biztosított bennünket a támogatásáról, ilyenek természetesen vannak. Egy helyi szervezet, de ennek nincs olyan hangsúlya, hogy ezzel kellene foglalkozni, mert teljesen természetes, hogy egy országos nagy pártnál előfordulnak ilyenek" – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató