2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Márki-Zay az ATV-ben tombol: Dobrev mögött nem áll szervezet, mögöttem vannak

Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltje volt az ATV Egyenes Beszédjének vendége kedd este, ahol a hazaárulózás volt a fő téma.

Röviden a hazaárulózós ügy: Márki-Zay Péter azt mondta hétfőn, hogy aki Karácsony egykori támogatójaként Dobrev Klára mögé áll be, az nemcsak Karácsony Gergelyt árulja el ezzel, hanem a hazáját is. Dobrev Klára szerint Márki-Zay a hazaárulózással olyan határt lépett át, amit mindenki átléphetetlennek tartott, mire Márki-Zay azt válaszolta, hogy ő a hazaáruló kifejezést nem használta, nem is akarta használni, végül egyébként elnézést kért.

Márki-Zay Skype-on jelentkezett be, és elsőként arra reagált, hogy Dobrev szerint a hódmezővásárhelyi polgármester az összefogás legnagyobb akadálya, Trump-féle élet-halál harccá változtatja az előválasztást, és a választókat minősítgeti. Márki-Zay szerint ebből semmi sem igaz, szerinte viszont a DK-s rendezvényeken van egy külön szónok, aki őt szidja, és a DK-s trollhadseregek az interneten őt, a családját és Karácsony Gergelyt próbálják lejáratni.

Ezután fordultak rá a hazaárulózásra, ahol Márki-Zay már emeltebb hangon jelezte, hogy ő nem a DK-s szavazókról beszélt, hanem a párbeszédesekről – például Barabás Richárdról.

Szerinte a hazaáruló szó eleve nem szerepelt abban a kifejezésében, hogy ezek a politikusok elárulják a hazájukat, de inkább akkor úgy mondaná, hogy cserben hagyta a hazáját.

A műsorvezető, Szöllősi Györgyi ezután megkérdezte, hogy ki az a két politikus, akiről azt mondta, hogy a DK megzsarolta, hogy beálljon közéjük? Márki-Zay azt válaszolta, hogy már négyről tud, sőt, még polgármesterekről is, de nincs felhatalmazva arra, hogy ezeket az információkat átadja. Erre a műsorvezető Dobrev Klára üzenetét tolmácsolta, hogy vagy mondja el az információt, vagy tegyen feljelentést. MZP azt válaszolta, hogy Karácsonyt is többször próbálta már zsarolni a DK, de ez a fajta zsarolás nem bűncselekmény, ezért nem is tudna feljelentést tenni.

Szerinte káros, hogy különböző közszereplők, például Oszkó Péter most állást foglalnak közte és Dobrev Klára között, de úgy, hogy ahelyett, hogy Dobrev Kláráról mondanának valami pozitívat, Márki-Zayt minősítgetik. Oszkó Pétertől, a műsor későbbi vendégeként pedig majd inkább kérdezzenek rá a Fidesszel közös üzleteire, tette hozzá.

Az, hogy a Jobbik, illetve Jakab Péter a DK-t támogatja, valójában Orbán Viktor hatalmon maradását segítik, pedig a Medián friss kutatása szerint ő tudná megverni Orbán Viktort Dobrev Klárával szemben.

Amikor a műsorvezető felhozta, hogy az elmúlt napokban elég sokféle kutatást lehetett olvasni különböző eredményekkel, Márki-Zay azt válaszolta, hogy olyan kutatást viszont biztos nem lehet találni az elmúlt 10 évből, ami szerint Dobrev Klára le tudná győzni Orbán Viktort.

Márki-Zay szerint Dobrev Klára mögött nem állnak szervezetek a DK-n kívül, viszont mögötte jóval több párt és szervezet áll, a Momentumtól a Székelyek világszövetségéig. A beszélgetésben felmerült, hogy mi lesz akkor, ha bár nyer az előválasztáson, a parlamenti pártok mégsem szavazzák meg, hogy '22-ben ő legyen a közös miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay erre azt felelte, minden párt megállapodott abban és ígéret tett arra, hogy az előválasztás győztese mögé beállnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató