2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A Bloomberg Lengyelországról és Magyarországról mint két lázadó nemzetről ír

Az amerikai lap szerint az Unió Bírósága előtt a budapesti és a varsói kormány azzal érvelt, hogy azok a szabályok, amelyek szankcionálják a két országot, nem egyértelműek és kiszámíthatatlanok.

Új kihívások elé állítják az Európai Uniót a két lázadó nemzet, Lengyelország és Magyarország, számol be a Bloomberg. Az amerikai portál szerint az EU bünteti a két országot a demokratikus értékek aláásásáért, mind uniós szinten, mind saját igazságszolgáltatási rendszereiken keresztül. A lap annak apropóján írt Magyarországról, hogy kedden ért véget az Európai Unió Bíróságának kétnapos meghallgatása, ahol a budapesti és a varsói kormány ügyvédei azzal érveltek, hogy azok a szabályok, amelyek szankcionálják a két ország gazdaságának szempontjából létfontosságú segélyeket, nem egyértelműek és kiszámíthatatlanok.

A cikk kiemelte, hogy Magyarország számára legalább 7,2 milliárd euró a tét és hozzátette, hogy a bizottság ügyvédje, Katharina Herrmann szerint az elindított mechanizmus az EU pénzügyi érdekeinek védelmét szolgálja.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató