2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Dobrev bejelentette a pereputtytörvény ötletét

Mi van akkor, ha a fideszes politikusok a „pereputtyukra” íratták a vagyonukat, ha mindenki tudja, hogy loptak, ám úgy állnak ott, mintha nincstelen bérből és fizetésből élők lennének?

– Dobrev Klára azt állítja, ezt egyre többen kérdezik tőle az országjárása során. A Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelöltje szerda koradélután a Facebookon bejelentkezve beszélt arról, hogy miniszterelnökként hogyan számoltatná el a fideszes politikusok, oligarchák rokonait.

Dobrev szerint abból kell tanulni, ahogy az olasz maffia pénzügyi és gazdasági hátterét számolták fel lépésről lépésre, így bejelentette a „pereputtytörvény”-nek nevezett DK-s javaslatot:

„Ha bebizonyosodik, hogy egy fideszes politikus korrupt módon szerzett vagyont, akkor a családtagjait is vizsgálni fogjuk.”

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint ez nem azt jelenti, hogy a fideszes politikusok családtagjai kerülnek majd nehéz helyzetbe, mivel „ez mind a fideszes gazemberek vagyona, csak megpróbálták ellopni az igazságszolgáltatás elől.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató