2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Gyurcsánynak most lett végleg elege: Karácsony hozza nyilvánosságra a zsarolásaimat

Hosszú azon politikusok listája, akik megzsarolták, köztük van a DK elnöke is - állítja Karácsony Gergely, aki visszalépése után Márki-Zay Péter győzelmére számít a második fordulóban, és nem tart attól, hogy a fővárosban bomlana a koalíció, vagy valaki kiugrana a hatpárti együttműködésből.

Gyurcsány Ferenc az sms-ekre úgy reagált: Karácsony hozza akkor nyilvánosságra ezeket, ha vannak.

“Márki-Zay Péter fölényesen nyeri az előválasztás második fordulóját” - jelentette ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének javára visszalépett Karácsony Gergely főpolgármester egy szerdai háttérbeszélgetésen, ahol konkrétan beszélt arról, a korábban Márki-Zay által is említett esetről, hogy Gyurcsány Ferenc megzsarolta őt. Úgy fogalmazott: “hosszú azon politikusok listája, akik megzsaroltak, köztük van Gyurcsány Ferenc is”. Konkrétumot ugyan nem említett, de hozzátette:

sms-ben szokta ezeket intézni, és én ezeket archiválom”.

A Karácsony által említett sms-ekről megkérdezték a DK elnökét is.

Azt  kérdezték Gyurcsány Ferenctől, hogy megzsarolta-e Karácsonyt? Tett esetleg olyan "javaslatot", amit ő zsarolásnak érezhetett? Vagy fenyegetőzött-e például azzal, hogy felrobbantja mögötte a fővarosi koalíciót, ha Márki-Zay Péter javára lép vissza. Kérdéseinkre Gyurcsány Ferenc azt válaszolta:

Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az sms-eket, melyeket velem váltott, és a amelyekben én megzsaroltam őt."

 

 

(HVG nyomán)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató