2021. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon-7°

Kétszeres életfogytiglani szabadságvesztést kapott egy indiai férfi, aki halálra maratta a feleségét egy kobrával

Bűnösnek találta, és kétszeres életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte hétfőn az indiai bíróság azt a helyi férfi, aki kobrát engedett alvó feleségére, a kígyó pedig halálra marta, írja a BBC. A Kerala államban élő Szuradzs Kumart tavaly tartóztatták le, miután felesége, Uthra kígyómarás miatt meghalt. A rendőrség azután indította el a nyomozást, hogy Uthra családja gyilkosságra kezdett gyanakodni, mert a férj a hozomány miatt zaklatta őket.

A 25 éves nőt ráadásul pár héttel korábban egy Russel-vipera marta meg. Még ebből lábadozott, amikor a kobra halálra marta. A fentiek is a család gyanúját erősítették. A rendőrségi nyomozás végül megállapította, hogy Szuradzs tervelte ki mindkét merényletet. Letartóztatták azt a férfit is, aki segített beszerezni a hüllőket.

A LiveLaw indiai jogi weboldal szerint a vádirat ezer oldalon keresztül részletezte a nagy gonddal kidolgozott tervet és végrehajtását. Az ügyészség úgy vélte, „a ritka esetek legritkábbikával” állnak szemben, és halálbüntetést kért a vádlottra, írja az MTI.

A bíró egyetértett abban, hogy az eset rendkívül ritka, és kétszeres életfogytiglanra, valamint 500 ezer rúpiás bírság (kétmillió forint) megfizetésére ítélte Szuradzsot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató