2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vasárnap éjjelre derülhet ki, hogy ki nyerte az előválasztás második fordulóját

Az ellenzéki előválasztás második fordulója szombat estig tart. Másnap a szavazatokat megyénként, Budapesten pedig választókerületenként fogják összeszámolni a számlálóbiztosok – írja a Országos Előválasztási Iroda közleménye.

Az eredmények bejelentése is ebben a rendben zajlik majd: az Országos Előválasztási Bizottság tagjai minimum óránként egy megye és egy budapesti választókerület eredményeit fogják bejelenteni az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon. Az első bejelentés várhatóan dél és egy óra között lesz. A videós bejelentés után szöveges formában is közzéteszik az eredményeket az előválasztás honlapján és Facebook-oldalán.

A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel fogják közölni egy sajtótájékoztatón.

Az Országos Előválasztási Bizottság szerdai beszámolója szerint a második fordulóból eltelt három nap alatt eddig 260 173 fő adta le szavazatát. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt.

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később, múlt vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart. A szavazatokat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett internetes felületen keresztül lehet. Ketten maradtak versenyben, vasárnapra eldől, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz az ellenzék vezetője a 2022-es országgyűlési választáson.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató