2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Financial Times írója feltöltetné a visegrádi országokat arab és ázsiai emberekkel

A Financial Timesban írt véleménycikkében Parag Khanna, aki magát globális világpolgárként határozza meg, arról értekezett, hogy a Visegrádi Négyek országainak arab és ázsiai tömegeket kellene befogadniuk demográfiai helyzetük ellensúlyozására. A ma nehéz pénzügyi helyzetben lévő és elnéptelenedő visegrádi országoknak egy nagyobb föderatív szövetségben kellene összefogniuk, hogy hatékonyabban tudják kezelni erdőgazdaságukat, mezőgazdaságukat, folyóikat, mindezt azért, hogy felkészülhessenek az arabokkal és ázsiaiakkal való demográfiai feltöltésre – áll a Financial Times véleménycikkében.

Khanna, aki a szerzője a Hogyan változtatja meg a világot a tömeges migráció- és mit jelent ez számodra” című könyv szerzője, arról elmélkedik, milyen (egyébként nem túl valószínű) apokaliptikus események miatt indulnak meg milliók, ha nem milliárdok a harmadik világból az úgynevezett nyugati országok felé – közli a Körkép.sk, amely a Remix News híre alapján szemlézte az írást.

Észak-Amerikában, Európában és Észak-Ázsiában egyre súlyosabb a munkaerőhiány, és ezeknek a régióknak ennek megfelelően ki kell nyitniuk a bevándorlási csapokat

– írja. A szerző ezért új munkamegosztást követel a kontinensek között, mivel Észak-Amerikának és Eurázsiának több embert kell magába szívnia. A Világgazdasági Fórumhoz és a Külkapcsolatok Tanácsához kötődő Khanna kizárólag gazdasági megfontolások szempontjából vizsgálja az arab és ázsiai tömegek Európába telepítését, amit ő csak feltöltésnek nevez. Úgy véli, hogy a klímaváltozás is ennek a megközelítésnek kedvez.

Tucker Carlson nemrég fő műsoridőben azzal vádolta meg a demokrata Biden-adminisztrációt: szándékosan árasztotta el az Egyesült Államokat bevándorlókkal, hogy megváltoztassa az ország demográfiai és politikai szerkezetét.

Egy épeszű, a világ élvonalában álló nemzet nem nyitja meg határait az egész világ előtt, és ígér a bolygó legszegényebb embereinek végtelen, adófizetők által finanszírozott ingyen szolgáltatásokat pusztán azért, hogy megjelennek és megszegik az ország törvényeit. Ez nem csak hülyeség, hanem egyenesen öngyilkosság

– fogalmazott Carlson. A műsorvezető emlékeztetett egy még 2015-ből származó felvételre, amelyen az akkor még alelnök Joe Biden arról beszél, hogyan válnak az európai, azaz fehér amerikaiak kisebbséggé saját országukban a harmadik világból folyamatosan beáramló embertömegek miatt, és hogy ez a demográfiai váltás szerinte nemzeti erőforrás.

Politikai értelemben ezt nagy cserének nevezhetnék, ahol az eredeti amerikai lakosságot lecserélik távoli országokból érkező jóval engedelmesebb emberekkel

– mondta Carlson, akinek műsora újfent nagy felháborodást keltett: azzal vádolták, hogy e nézettel egy összeesküvés-elmélet terjesztőjévé lépett elő.

 

(Mandiner - Pestisrácok)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató