2021. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon-7°

Beállt az MSZP Márki-Zay mögé

Miközben több taguk nyíltan Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában.

Márki-Zay Pétert támogatja az MSZP az ellenzéki előválasztás második fordulójában – derült ki a párt csütörtöki közleményéből, amiben azt írják, szerintük Márki-Zaynak van 2022-ben nagyobb esélye Orbán Viktor ellen. Tóth Bertalan, az szocialisták társelnöke pénteken már le is szavazott Márki-Zay Péterre, és erre kérte azokat is, akik még nem voksoltak a második fordulóban.

A párt Karácsony Gergely visszalépését követően úgy döntött, hogy tartózkodik bárki támogatásától, most ezt a döntésüket változtatták meg a párt csütörtöki rendkívüli ülésén.

Az MSZP közleményében leírta, hogy mind Márki-Zay, mind Dobrev Klára, a DK jelöltje megkereste őket azzal, hogy támogassák őket. Hozzátették, hogy Karácsony programját és miniszterelnöki jelöltségét azért támogatták, mert szerintük képes volt hitelesen képviselni a baloldali és zöld értékeket is, valamint alkalmas volt arra, hogy a hat ellenzéki párt szövetségét összefogja. Kiemelték, hogy fontosnak tartották, hogy Karácsony a bizonytalanokat is meg tudta szólítani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató