2021. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon-7°

Márki-Zay: Vannak kiszivárgott információim a választásról, rám nézve pozitívak

„Semmi jelét nem látom, hogy a Fidesz engem támogatna, és egyetlen sátorból sem hallottuk azt, hogy fideszes szavazna rám” – mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt csütörtök este az ATV Voks című műsorában arra, hogy a kormánymédia most őt támadja, Dobrevet Klárát pedig dicséri, illetve hogy Dobrev előtte az Egyenes beszédben azt mondta, a DK-hoz tömegével jönnek olyan bejelentések, miszerint a szavazósátraknál a fideszesek Márki-Zay Péterre szavaznak.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje beszélt korábban arról, hogy nem zárható ki, hogy a fideszesek épp Dobrev Klára mellett mozgósítanak, így egymillió forintot ajánlott fel annak, aki leleplez egy ilyen választási csalást.

Arról is beszélt, vannak kiszivárogtatott információk arról, hogy áll a két jelölt a második forduló versenyében, ( a mi információink szerint Márki vezet,- a szerk) ezek pedig szerinte rá nézve pozitívak, de tartózkodna attól, hogy részleteket mondjon. Azt is mondta, a magas választási részvétel neki kedvez, 500 ezres részvétel fölött van arra esély, hogy ő győzzön az előválasztáson.

Márki-Zay ezután elismételte, amit a szerdai vitán is mondott, hogy az ő kampányrendezvényein nem támadják Dobrevet vagy a kampánytársait. Ahogy azt is elismételte, hogy a Dobrevvel közös nyilatkozat eddig azért nem valósult meg, mert Dobrev ragaszkodott hozzá, hogy benne legyen, hogy az előválasztáson mindkettejüknek ugyanakkora esélyük van. Márki-Zay az ATV-n csütörtökön azt is mondta, ezt a közös nyilatkozatot kiadják majd Dobrevvel, ő pedig nyilvánosságra hozza majd az erről szóló sms-váltásukat.

Ha Dobrev Klára nyer majd az előválasztás második fordulójában, vagyis ő lesz az, „akit az ellenzék a vágóhídra küld majd”, akkor ő maga gratulálni fog neki, kézfogással vagy telefonon, mert ő a tisztességes versenyben hisz, mondta Márki-Zay, aki szerint az előválasztással „sok árkot betemettünk”.

Ezután megkérdezték Márki-Zayt, ha ő alakíthatna kormányt jövőre, akkor hogy tudná megállítani azt, hogy ha a parlamenti szövetségesei esetleg egy konstruktív bizalmatlansági indítványt indítanak ellene, mire ő azt felelte: azt nem tudná megállítani, de a kérdés inkább az, hogy az ellenzéki pártoknak ez érdeke-e, vagy van-e köztük áruló, zsarolható ember. Ezután feltette a kérdést, miszerint ki az, akire nem csak a férje, hanem jobb és baloldali emberek is rábíznák a kormányalakítást? – utalva ezzel önmagára.

Márki-Zay ezután azt is elismételte, szakértői kormányt akar továbbra is, de az elszámoltatást például Hadházy Ákosra bízná.

Márki-Zay Péternek egyébként két vitapartnere volt a műsorban: Barna Zsuzsanna, a Nyugati Fény baloldali pártlap újságírója, és Juhász Péter, az ex-Együtt elnöke, jelenlegi blogger.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató