2022. január 29. - Adél
EUR : 357.28
USD : 320.92
Időjárás ikon

Dobrev: "nagyon meg vagyok ütve"

Dobrev Klára a Spirit FM Aktuál című műsorában reagált Márki-Zay Péter kijelentésére, amely szerint csapata a tiszták szövetsége. „Nem tudom mennyire lehet pozitív üzenetnek tekinteni azt, ha az üzenet másik oldala az, hogy akkor vele szemben talán a tisztátalanok állnak, és én ezt nem gondolnám egy jó ötletnek így megosztani az ellenzéket, hogy tiszták és tisztátlanok” - mondta a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára a műsorban elmondta: azt tekinti feladatának, hogy bebizonyítsa, igenis van jövője és jelene Magyarországon a baloldali progresszív politikának. A politikus szerint Márki-Zay Péter a Paks 2-nek csupán a pénzügyi konstrukcióját akarja felmondani, Dobrev azonban úgy véli: a szerződést fel kell mondani, mert Magyarországnak nincs szüksége új atomenergiára. Az adásban arról is beszélt: míg ő a költségvetés nagy átcsoportosításával elsősorban az emberekhez juttatna forrást, magasabb, tisztességesebb bérekkel, tisztességesebb nyugdíjakkal, addig Márki-Zay Péter egy konzervatívabb, nevező politikát folytat.

Dobrev Klára a kampányígéretek számonkérésétől nem tart, mert olyan vállalásokat tett, amik mögött pontos számítások vannak. Meglátása szerint azonban Márki-Zay Péter nem állt elő konkrét elképzelésekkel. A következő miniszterelnök világos programmal kell rendelkezzen, ő az elmúlt 30 év legnagyobb költségvetési átcsoportosítását tervezi - tette hozzá Dobrev.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Karácsony Gergely elismerte, hogy nem lehet zsarolásként értelmezni közjogi értelemben Gyurcsány Ferenc sms-eit, amiket változatlanul nem óhajt megmutatni az előválasztási kampány után. Az elhangzottak kapcsán a DK miniszterelnök jelölteje elmondta: „nagyon meg vagyok ütve azért, mert számítottam arra, hogy ilyen típusú kampányban lesz részem, amikor hazug vádakkal illetnek engem, vagy minket a Demokratikus Koalíció közösségét, hiszen van is ebben tapasztalatom, már 20 éve küzdünk a Fidesszel, de tényleg meg vagyok ütve, hogy ez a saját szövetségeseinktől jön, és az első fordulónak az egyébként kifejezetten emelkedett és jó hangulatú, nagyon szakmai vitáját itt egy pánikreakció és versengés váltotta fel.”

Dobrev saját felelősségét abban látja, hogy túl sokáig maradt csöndben, hamarabb kellett volna azt mondania, így nem lehet egymással küzdeni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató