2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Két évre kitiltotta az MLSZ a rendbontó magyar szurkolókat

A magyar szövetségre pedig a FIFA szabott ki 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) büntetésként két évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától azokat a rendbontó szurkolókat, akiket a biztonsági szolgálatnak a helyszínen sikerült azonosítania a szeptember 2-án játszott Magyarország-Anglia világbajnoki selejtezőmérkőzés után.

Erről Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője beszélt az MTI-nek, hozzátéve, hogy azoknak a renitens drukkereknek az esetében, akiknél a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség pedig több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján tovább nyomoz.

65 millió forint bírság az MLSZ-nek 

A Puskás Arénában rendezett meccsen – amelyet az angolok nyertek 4-0-ra – a magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor az angol játékosok rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után a hazai szurkolók műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) vizsgálatot indított az ügyben, majd szeptember 21-én közölte, hogy a magyaroknak a következő vb-selejtezős találkozójukat zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, további egy meccsre vonatkozó zárt kapus büntetésüket pedig két évre felfüggesztve szabta ki a szervezet. A magyar szövetségre ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot szabott ki a FIFA.

Kisebb rendbontás a Wembleyben is

A válogatott azóta már lejátszotta az egy zárt kapus találkozóját, múlt szombaton 1-0-ra kikapott a vendég albánoktól. A magyarok kedden 1-1-es döntetlent értek el Angliában,

a Wembley Stadionban pedig nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között.

A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt. A FIFA szerdán jelentette be, hogy a Wembleyben történtek miatt is vizsgálatot indított.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató