2021. december 01. - Elza
EUR : 366.83
USD : 322.8
Időjárás ikon

Kocsis Máté: Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel

Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 888.hu-nak adott interjújában.

A baloldal nyilván nem öncélúan, önmagáért tartotta meg ezt a komédiát. Szerintem a szervezeti érdekük az, hogy a választások előtt a mozgósítható baloldali tábor elérhetőségeit begyűjtsék. Csak hát ezzel nehéz egy kampányt elvinni, úgyhogy kitalálták ezt a színjátékot vagy komédiát – mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a 888.hu-nak adott interjújában az előválasztásról. A frakcióvezető hozzátette: meg lehet érteni azokat is, akik egy pillanatig komolyan gondolták ezt a dolgot, de már az első fordulóban eldőlt, hogy a Fidesz által is előrevetített forgatókönyv fog megvalósulni, vagyis a baloldal valódi erejét Gyurcsány Ferenc fogja adni.

Ez már abból is látszik, hogy az övé lesz a legnagyobb frakció. Bárhogy is alakulnak az országgyűlési választások, a baloldalon Gyurcsánynak lesz a legtöbb képviselője. Márpedig a parlament viszonylag egyszerű szabályok szerint működik, a legnagyobb frakciónak, az abból eredő erőnek előnye van a többivel szemben. Így voltaképpen az is teljesen mindegy, ki lesz a miniszterelnök, mert a legnagyobb frakciót adó párt elnöke, jelesül Gyurcsány Ferenc lesz az, aki a politikai irányokat meghatározhatja

– jelentette ki Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: Bod Péter Ákos is azt mondta, hogy közjogi értelemben az előválasztásnak semmi jelentősége nincs, hiszen a parlament választja a miniszterelnököt.

Meglepő, hogy ezt a baloldalról mondják ki, megerősítve a feltételezést, hogy ez igenis egy színjáték. Bármikor leváltható majd Gyurcsányék által az esetleges miniszterelnökük, és mindenkor bárki jelölhető a helyére

– hangsúlyozta Kocsis, aki hozzátette: Gyurcsány Ferencet soha semmi nem kötötte, ami a tisztességen alapul. A frakcióvezető Márki-Zay Péter pozíciójáról úgy fogalmazott: ha valaki Gyurcsány Ferenccel együtt kormányoz, miközben a baloldalon mindenképpen Gyurcsány Ferenc pártja adja majd a legnagyobb parlamenti erőt, akkor nekik törvényszerűen kellett kötniük egy megállapodást, egy paktumot, amelyben az együttműködés részleteit rögzítik. A frakcióvezető Márki-Zay jobboldaliságáról azt mondta: ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak. De Márki-Zay Péter számos más okból sem tekinthető jobboldalinak.

Benne van a pakliban, hogy Márki-Zay Péternek ez a zavaros identitása, amit magáról próbál sugallni, inkább elbizonytalanítja majd nemcsak a jobboldali, hanem a baloldali szavazókat is. A jobboldali szavazók – teljesen nyilvánvalóan – a kormánypárt mögé fognak beállni. De azt sem zárom ki, hogy Márki-Zay Péter zavaros ideológiai öndefiníciója miatt még baloldaliak is a kormánypárt mögé kerülnek. Én azt az állítást vitatom, hogy ő nagyon sok helyről tudna maximális szavazatot begyűjteni

– fejtegette Kocsis Máté, aki felidézte a hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapi mondatát, amely szerint Jézus Krisztus is baloldali volt.

Ha valaki jobboldali ember, mint ahogy ő ezt állítja magáról, szerintem hamisan, az ilyet végképp nem mond

– tette hozzá a kormánypárti politikus. Kocsis Máté a Stop, Gyurcsány! petícióval kapcsolatban úgy fogalmazott: örvendetes az emberek aktivitása a jobboldalon.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató