2022. augusztus 19. - Huba
EUR : 405.05
USD : 398.4
Időjárás ikon38°23°

Öngyilkos merénylő robbanthatott Afganisztánban, sok a halott - Videó (18+)

Egy hete Kunduzban történt hasonló támadás.

Legalább 16 ember meghalt, 32 pedig megsérült az afganisztáni Kandahárban, amikor pokolgép robbant egy síita mecsetben a pénteki ima közben – adta hírül a BBC. Az al-Dzsazíra 32 halottról és 45 sebesültről tud.

Az Imam Bargah mecsetben történt detonáció oka egyelőre nem tisztázott, de a gyanú szerint öngyilkos merénylő lépett akcióba.
Az AFP hírügynökségnek egy szemtanú azt mondta, három robbanást hallott. A Reuters szerint tálib speciális egységek biztosították a helyszínt és arra kérik az embereket, hogy adjanak vért a sérültek számára.

A BBC afganisztáni tudósítója, Secunder Kermani szerint a merényletért a várakozások szerint az ISIS-K, az Iszlám Állam helyben aktív „leányvállalata” vállalja majd a felelősséget. Ez az a szervezet, amely a kabuli repülőtér ellen is robbantásos támadást követett el még a nyugati mentőakció közepette.


 
A híroldal emlékeztetett: a múlt pénteken Kunduz városában robbantottak egy síita mecsetben, akkor legalább 50 ember meghalt. Állítása szerint azt a támadást is az ISIS-K követte el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató