2021. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 363.51
USD : 321.72
Időjárás ikon-7°

Lemondott a médiahatóság elnöke, 9 évre így még a jelenlegi kormánytöbbség választhat utódot

A 24.hu információja szerint október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke. Úgy tudják, Karas már tudatta is a döntését Áder János köztársasági elnökkel.

Értesüléseiket az NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősítette. Mint írták, az elnök lemondását új szakmai kihívások keresésével indokolta.

A politikai logika alapján viszont aligha csak az új kihívások keresése áll a döntés hátterében.,- ezt már a 24.hu találgatja.

Mint írják:

Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki – az elhunyt Szalai Annamária helyére – a médiahatóság vezetőjévé az államfő, a kinevezéssel Karas automatikusan a Médiatanács elnökjelöltjévé vált, a parlament pedig szeptember 9-én meg is választotta kilenc évre a testület élére.

A kinevezése tehát 2022 szeptemberében járna le – már a jövő tavaszi országgyűlési választás után. Az elnököt ráadásul a hatályos médiaszabályozás alapján nem lehet újraválasztani.

A lemondása viszont megnyitja az utat azelőtt, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az utódlásról, rögtön kilenc évre bebetonozva a több tízmilliárdos büdzsé felett rendelkező médiahatóság, valamint a médiaszolgáltatók működését ellenőrző Méditanács új vezetőjét.- visítják a 24.hu-nál a rendkívüli cikket.

Karas Monika korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató