2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Újra valótlanságot állított” – Ismét hazugozzák a DK-sok Márki-Zayt

Folytatódik a cicaharc a két, még versenyben maradt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között, miközben a finisébe fordult az előválasztás.

A DK most felkészületlenséggel és hazugsággal vádolta Márki-Zayt, amiért a csütörtök esti klímapolitikai vitán azt mondta, a DK-sok a negyven százalékos kibocsátáscsökkentést szavazták meg, nem a 65 százalékost.

„Márki-Zay Péter újra valótlanságot állított a DK-ról a Greenpeace által szervezett beszélgetésen. Márki-Zay Péter az mondta, néhány olyan fontos kérdésben, mint a közös agrárpolitika vagy a legújabb klímatörvény, a DK képviselői nem a 65, 55, sőt, inkább a 40%-os kibocsátáscsökkentést szavazták meg. A valóság ezzel szemben az, hogy 40%-os kibocsátáscsökkentési célról sosem szavaztunk az Európai Unióban. Ráadásul a Demokratikus Koalíció EP-képviselői a legmagasabb, azaz 65%-os kibocsátáscsökkentési célt szavazták meg, sajnos, az EP többsége csak ennél alacsonyabb célszámot fogadott el” – írta közleményében a DK EP-képviselőjének, Dobrev Klárának a szóvivője, Rónai Sándor, aki szerint a DK képviselői a „legzöldebb” álláspontot képviselték a szavazáskor, miközben például a Momentum képviselői az alacsonyabb célra szavaztak.

A közös agrárpolitika-javaslatot pedig épp az elégtelen környezetvédelmi szempontok miatt nem szavaztuk meg – tette hozzá Rónai.

A DK szerint ideje lenne, hogy az előválasztás hátralévő két napjában Márki-Zay Péter ne terhelje tovább hazugságokkal a választókat. Márki-Zay Péternek sem a fáradság, sem a felkészületlenség nem adhat okot arra, hogy ne mondjon igazat – jelentette ki a DK-s politikus.

A DK nem először hazugozta le Márki-Zayt. A szerdai tévévita előtt Barkóczi Sándor DK-szóvivő egy olyan közleménnyel rukkolt elő, amelynek ez volt a címe: „Összevártuk az elmúlt napok Márki-Zay Péter által mondott hazugságait, és most egyben válaszolunk rá”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató