2021. december 03. - Ferenc, Olívia
EUR : 362.22
USD : 319.84
Időjárás ikon

Dráma: Az előválasztás hajrájában, hackerek kinyírták az online szavazást

Az előválasztás hajrájában ellehetetlenült a külföldi online szavazás, értesült a Telex (ki más értesülhetne erről? -a szerk.) több olyan olvasótól is, aki megpróbált voksolni a határon túlról.

Ők egy levelet is kaptak a szavazást lebonyolító aHangtól, illetve az ELEVE támogatói csoporttól, amelyben az írták, hogy „az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.”

Este hét óra után az online szavazás belföldről is nehézkessé vált. Több voksolni kívánó jelezte nekünk, hogy a rendszer nulla rendelkezésre álló szavazóbiztost jelzett, illetve, akinek sikerült is elindítania a folyamatot, azoknál sem működött tökéletesen a rendszer, a videós bejelentkezés többször megszakadt.- írta a Telex.

 

Délután pedig szerkesztőségünknek jelezte egy Hacker-brigád, hogy sikeresen lelőtték a 444 nevű Soros-blogot, ami egy óra után ismét olvashatóvá vállt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató