2021. december 03. - Ferenc, Olívia
EUR : 362.22
USD : 319.84
Időjárás ikon

Jöhet a köztársasági elnöki előválasztás is

A Civil Választási Bizottság fontosnak tartja, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre. 

A köztársasági elnök megválasztása most kardinális kérdés lesz Magyar György szerint, mert pont az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, hogy ki legyen az államfő a következő öt évre.  

Az ügyvéd azt mondta: a civilek azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére „tegyünk mi javaslatot”. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál, jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató