2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Beperelték a lengyel képviselőt, mert kritizálta a Pride-ot

Tomasz Pitucha konzervatív politikus szerint a menet elősegíti a pedofíliát, a szervezők ezért beperelték.



Tomasz Pitucha, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt képviselője természetesen nem akart fizetni a deviánsoknak, de kénytelen volt pénzt adományozni szülővárosa LMBT felvonulására. Ő ugyan nem volt hajlandó a bíróság döntése szerint utalni, azzal védekezett, hogy ez a meggyőződése ellen lenne, de a pénzt a végrehajtók most lefoglalták a bankszámlájáról.

Czarnek tanácsadója

Pitucha Przemysław Czarnek jelenlegi oktatási miniszter tanácsadója volt, a miniszter kinevezése nagy botrány volt, mert többször felszólalt az LMBTQ-lobbi ellen.

Czarnek szerint

„az LMBT ugyanabból a gyökérből származik, mint a német nácizmus”,

érmeket is osztott az „LMBT-ideológia” elleni küzdelem hőseinek, illetve egy nacionalista szervezet eseményén is felszólalt. Ez fáj nagyon a liberálisoknak.

Pitucha jelenleg is az oktatásban kapott feladatot, az Oktatásfejlesztési Központ igazgatóhelyettese. Mint arról a Notes from Poland magazin részletesen beszámol, a fizetési kötelezettséggel záruló eset három évvel ezelőtt a Facebookon indult, amikor Pitucha arról panaszkodott, hogy abban a városban, Lublinban is melegfelvonulást szerveznek, ahol ő a városi tanács tagja. Az ilyen események

„elősegítik a homoszexualitást és a pedofíliát”

– írta akkor.

Erre válaszul az LMBT-felvonulás egyik szervezője, Bartosz Staszewski beperelte, és 2019 -ben Pituchát rágalmazásért el is ítélték, és a bíró megállapította, hogy a menet célja az „egyenlőség és a tolerancia előmozdítása” volt, és a pedofíliához kapcsolása „valótlan és káros”.

Bartosz Staszewski hazánkban is gyakran megjelenik



Nem akart fizetni, Pitucha fellebbezett az ítélet ellen, de elutasították, és arra kötelezték, hogy 5000 zlotyt (közel 400 ezer forintot) fizessen a felvonulás szervezőinek.

„Nem változtatom meg a véleményemet a felvonulások ártalmasságáról, különösen a fiatalok esetében” - mondta Pitucha a fellebbviteli bíróság döntése után.

Hamarosan az is kiderült, hogy nem hajtja végre az ítéletet.

„Nem adományozhatok pénzt az LMBT felvonulásra, mert az ellentétes a meggyőződésemmel”

- mondta.

Eközben a politikus támogatói online adománygyűjtést szerveztek, amely összegyűjtötte a szükséges összeget.

A felvonulás szervezői most bejelentették, végrehajtó segítségével megszerezték az összeget, amelyet a felvonulás megszervezésére és terápiás segítségnyújtásra fordítanak.



Az idei felvonulásra – amely már a harmadik lesz Lublinban – október 23-án kerül sor. Az első, 2018-ban erőszakkal végződött, miután tüntetők megtámadták a menetet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató