2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

A DK szerint az eredmények azt mutatják, hogy két párt maradt állva

Barkóczi Balázs úgy véli, a DK és a Jobbik megerősödött az előválasztási versengésben.

Az ATV Egyenes beszéd extra című műsorában a DK szóvivője, Barkóczi Balázs azt mondta, be fognak állni Márki-Zay Péter mögé – írja az atv.hu. Hozzátette: a cél az, hogy lebontsák Orbán Viktor rendszerét, és mindannyian azért fognak dolgozni, hogy Márki-Zay miniszterelnök-jelöltségével ez sikerüljön is. Barkóczi Balázs úgy véli, jó hangulatú, aktív időszakon vannak túl, ott voltak a kampány közelében, köszönetet mondott a csapatának, az aktivistáknak. Szerinte a választás eredményét az elnökség a héten fogja értékelni.

Hangsúlyozta: nincs kérdés, a DK mindvégig elkötelezett volt a hatpárti összefogás mellett, és amellett, hogy „ennek az összefogásnak kell győznie jövő tavasszal”, ezért fognak dolgozni, mondta. Arra a kérdésre, hogy az eredménynek van-e tanulsága, a szóvivő azt mondta: ők azok, akik megerősödtek ebben az előválasztási versengésben,

a Jobbik mellett a DK tudta stabilizálni a saját pozícióit.

A DK megkerülhetetlen résztvevője az ellenzéki közösségnek, ők így készülnek jövő áprilisra is – tette hozzá. Szerinte az eredményekből azt látni, két párt maradt állva, a DK és a Jobbik, minden további kérdésben a hatpárti összefogásnak kell majd dönteni. Ha október 23-án lesz egy közös ellenzéki kiállás, azon a DK részt fog venni – zárta mondandóját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató