2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A Facebook arra készül, hogy elvegye a maradék életünket is

Tízezer új dolgozót vesz fel a Facebook az Európai Unióban, hogy kifejlessze az úgynevezett metaverzumot. Ez egy olyan virtuális környezet, amelyben az emberek játszani, dolgozni, kommunikálni tudnak egymással online, VR eszközök használatával – írja a BBC. Mark Zuckerbergnek régóta szívügye a „testet öltött internet”, de most amikor a Facebook egyre többször a botrányaival kerül be a hírekbe, különösen jól is jön neki.

A Metaverzum, az internet következő szintje, egy kollektív virtuális tér, a digitális és a fizikai valóság összesítése. Az internet, a kiterjesztett és a virtuális valóság kombinációja, ami folyamatosan online és aktív, saját gazdasággal, munkalehetőségekkel, bevásárlóközpontokkal és médiával.

„A metaverzum egy lehetőség arra, hogy belépjünk egy új kreatív, közösségi és gazdasági térbe, és az európaiak már az elejétől ott lehetnek, hogy formálják azt. A következő öt évben olyan munkaköröket alakítunk ki, amelyek között magasan képzett mérnökökre is szükség lesz” – írta blogposztjában a Facebook.

A cég eddig 50 millió dollárt fektetett olyan nonprofit csoportokba, amelyek a metaverzum kiépítéséért felelnek. A virtuális valóság birodalom kiépítése azonban legalább 10-15 évbe telhet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató