2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vona Gábor: Márki-Zay szerelmes a mikrofonba

A Jobbik volt elnöke is értékelte a baloldali előválasztás eredményét.

A Jobbik volt elnöke a Hit Rádió vendégeként értékelte az előválasztás eredményét, amelynek értelmében Márki-Zay Péter lesz a baloldali miniszterelnök-jelöltje. 

Vona Gábor szerint ez „a róka fogta csuka” esete, mert az eredmény tekintetében sem Márki-Zay nem tud lépni az ellenzéki pártok nélkül, sem a pártok sem tudnak nélküle. Vona úgy véli, az elkövetkező hónapokban a legfőbb kérdés az ellenzék számára a lista lesz. Mint fogalmazott, Márki-Zay most megpróbálhat minél több embert az ellenzéki pártokból maga mögé állítani, hogy saját frakciót alapíthasson, Vona Gábor szerint pedig a Jobbikban ez – a DK-val kötött paktum miatt – komoly feszültségeket okoz. 

Jakab Péter és az elnökség

A műsorban szóba került a jobbikosok, többek között Brenner Koloman azon állítása is, miszerint 2022 nyara után is Jakab Péter marad a párt élén.

Brenner Koloman egyetemi pályafutás után egész jó politikus is lett, és olyan dolgokat is tud meggyőzően állítani, amikben valószínűleg nem hisz”.

– fogalmazott a Második Reformkor Alapítvány alapítója.

„Szerelmes a mikrofonba”

Vona Gábor szerint Márki-Zaynak vannak hiányosságai is. Az egyik ilyen hiányosságként nevezte meg Vona azt, hogy Márki-Zay „szerelmes a mikrofonba”. A volt Jobbik-elnök szerint Márki-Zay a trumpi kommunikáció „1.0-ás prototípusa”, de hozzátette: nem lenne szabad ennyit hibáznia. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató