2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Felmérés: Az előválasztással megszívatták saját szavazóikat

A Demokrata megbízásából készített friss országos, reprezentatív adatfelvétellel készült kutatásból kiderült, hogy országos szinten Dobrev Klára és Márki-Zay Péter támogatottsága között kétszeres különbség van.

A Demokrata szerint ez annyit tesz, hogy – a többiek kiesésével – Márki-Zay Péter ugyan valóban jelentősen erősödni tudott (hiszen szeptemberben még ötszörös eltérés volt kettejük között), de a mostani felmérés felveti azt a kérdést, hogy az előválasztási színjáték hivatalos eredménye mennyire tükrözi az összes ellenzéki szavazó valós szándékát.

A Demokrata közvélemény-kutatása szerint Dobrev Klára támogatottsága duplája(69%) Márki-Zayénak (31%), holott majdhogynem fordított aránnyal a hódmezővásárhelyi politikus nyert az előválasztáson. Nagy kérdés, Márki-Zay ezzel együtt képes lesz-e elérni november-decemberre Dobrev Klára jelenlegi támogatottságát.

A kutatásból továbbá kiderül az is, hogy szeptemberhez képest szorosabb a Fidesz és a baloldal versenye, de még mindig a Fidesz vezet, ha csak két választási lehetőség van. Ha az összes pártot külön vizsgáljuk, látszik a Fidesz toronymagas előnye 44%-kal, utána jön a DK 18%-kal, majd a többi párt 1% és 4% között, azaz a parlamenti küszöb alatt mozog.

 

 

 

 

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató