2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A székelyudvarhelyiek sem kérnek Márki-Zayból

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere arról számolt be közösségi oldalán a követőinek, hogy Márki-Zay Péter munkatársától kapott levelet, amelyben az áll, hogy a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni a várost és szeretne személyesen a városvezetővel is találkozni. A polgármester megkérdezte a helyiektől, hogy mit tegyen. A kommentek azt tükrözik, hogy nem rajonganak Márki-Zayért Székelyföldön.

Nekem van személyes véleményem mindenkiről, aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni. Én személyesen a jelenlegi Fidesz-kormányt tartom városunk hiteles partnerének, támogatójának, és SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM alapján nem kívánnék részt venni egyetlen olyan kampányban sem, amelyet a partnerünk és támogatónk (Fidesz-KDNP) ellenfelei szerveznek, hiszen tudatában vagyok annak, hogy az ilyen látogatások többnyire kampányfogások

– írta a levél kapcsán Székelyudvarhely polgármestere.

Tudatában vagyok annak, hogy nem magánemberként, hanem egy város vezetőjeként kaptam levelet Márki-Zay Péter látogatási szándékáról. Tudatában vagyok annak, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződésemet kell képviselnem, nem a magánvéleményem szerint kell cselekednem, hanem a székelyudvarhelyiek, vagy azok többségének véleményét, akaratát kell képviselnem – szögezte le a városvezető, aki a helyiektől kért tanácsot.

Ezért tisztelettel kérdezem önöket, kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, a jelenlegi Magyar Kormány ellenzékének miniszterelnök-jelöltjét városunk Polgármesteri Hivatalában, vagy inkább maradjunk ki az ilyenszerű kampánylátogatások vendéglátóinak listájáról? Igen, vagy nem? – vetette fel újra a kérdést a városvezető, aki a helyiek véleményét kérte ki az ügyben.

Nem, nem soha

– reagált a polgármester egyik követője.

Természetesen nem

– vágta rá egy másik kommentelő. A rengeteg „nem” mellett akadtak olyanok is, akik szerint udvariasságból, nem mint miniszterelnök-jelöltet, hanem mint Hódmezővásárhely polgármesterét lehetne fogadni.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató