2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

„Egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól” – Lázár János felháborodott a Continentalnál tervezett elbocsátások miatt

“Egy külföldi vállalat ismét felháborító dolgot művelt Magyarországon, ráadásul a magyar adófizetők pénzéből” – mondja Lázár János egy Facebookon közzétett videóban. Lázár amiatt szólalt fel, hogy a választókerületéhez tartozó Makón a Continental idén 200 embert küld el, jövőre pedig 300-at.

A vállalatot az elmúlt években a magyar kormány az adófizetők pénzéből “folyamatosan gigantikus támogatásban részesítette” – mondja Lázár. A fideszes politikus felháborítónak tartja, hogy “a magyar adófizetők bizalmával visszaélve, becsapva a kormányt. becsapták a makóiakat és becsapták a munkavállalóikat, amikor azt ígérték hogy felveszik az állami támogatást, megtartják a dolgozókat és tovább építik a vállalatot”. Lázár állítása szerint ehhez képest “leépítik a céget, terrorizálják a munkavállalókat, fenyegetik folyamatosan az itt dolgozókat”.

Lázár a helyzet megoldása érdekében három dolgot kér a kormánytól:

A Continental csoport magyarországi cégei, fejlesztései és beruházásai "egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól, amíg nem tisztázódik hogy elküldik-e az embereket vagy megtartják őket.

A korábban nyújtott összes támogatást vizsgáltassa ki a kormány a Continentalnál és a hasonló cégeknél. Tisztázni kell, hogy vajon becsapták-e az államot.

Minden Continental dolgozom elbocsátott embert kapjon támogatást és segítséget a kormányzattól, hogy új munkahelye leessen. “Senkit nem hagyhatunk az út szélén, akit a Continental becsapott”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató