2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Erdélyből is indítanak buszt a Békemenetre

Romániában tragikus a járványhelyzet, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke szerint próbálnak arra vigyázni, hogy csak oltottak menjenek a rendezvényre.

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén” – olvasható a Bihari Naplóban megjelent felhívásban.

Erdély több megyéjében szerveződnek ilyen utak, van ahol a Néppárt, van ahol „baráti társaságok” révén – ezt már az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Csomortányi István mondta a Népszavának a Budapestre tartó túráról. Az elnök ugyanakkor nem tudott pontos számot mondani, annyi biztosnak tűnik, hogy Nagyváradról egy buszt indítanak.

Romániában jelenleg tombol a koronavírus-járvány, mindezek miatt Csomortányi azt mondta, próbálnak arra is vigyázni, hogy lehetőség szerint csak olyanok menjenek, akiknek az oltási igazolása megvan.

Mert ezt a szép alkalmat nem szeretnénk azzal terhelni, hogy esetleg olyanok mennek oda, akik betegséget terjeszthetnek

 – tette hozzá. A közzétett felhívásban viszont nem szerepel, hogy oltást kérnének az úthoz.

Bayer Zsolt is elmondta, hogy rengetegen fognak érkezni a szombati eseményre székely testvéreink.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató