2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 364.35
USD : 321.69
Időjárás ikon

Kiderült mivel zsarolta Gyurcsány Karácsonyt: Többet nem lesz főpolgármester

Karácsony: A miniszterelnök-jelölti vitákat untam, az jutott közben eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre.

„A miniszterelnök-jelölti vitákat untam. Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre.”

Ezt Karácsony Gergely mondta a Jelennek adott interjúban, így érzékeltetve azt, ami többször elhangzott az utóbbi időben: hogy „nem volt benne 100 százalékig ebben a kampányban”. Karácsony azt mondja: tudja, hogy azok számára, akik iszonyatosan sokat dolgoztak azon, hogy ő miniszterelnök legyen, ezt hallani sértő lehet, de „nem akar őszintétlen lenni”. A visszalépést érezte önazonos döntésnek.


Ezzel együtt szerinte megérte beszállnia a kampányba. A Fidesz mostanáig ellene készült, ezzel pedig szerinte jól jár az ellenzék.

„A sors olyan forgatókönyvet rakott össze, ami a Fidesz számára a legrosszabb, az ellenzéknek a legjobb. Felborította azt a menetrendet, amit Orbán Viktor rá akart erőltetni az ellenzékre és a választópolgárokra.”Szóba került az interjúban az is, hogy tényleg zsarolta-e őt a DK, vagy sem. (A múlt heti események tartalmából: Karácsony azt mondta, Gyurcsány SMS-ekben próbálta zsarolni, mire Gyurcsány azt mondta, mutassa meg ezeket az SMS-eket nyugodtan, mire Karácsony azt mondta, nem mutatja.)

Karácsony a Jelennek azt mondta, ezek a fenyegetések nem büntetőjogilag releváns mondatok voltak, de annál sokkal keményebbek, minthogy a DK mit fog megszavazni a közgyűlésben

„- Hogy nem lesz többet főpolgármester? 

- Például.”

Szerinte súlyos mondatok szálltak el a levegőben, de ezeken ő mosolyog, mert nincs következményük. 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató