2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay a 3 ezer fős hallgatósága előtt buzizza a fideszeseket

Utolsóként Márki-Zay Péter, az ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltje lépett a színpadra. Az első érdemi tapsot is ő kapta, és skandálás is most volt először („emzépé-emzépé”).

A 106 egyéni körzet jelölje most megy a díszletek mögé, a terv az, hogy a végén mindannyian felállnak Márki-Zay Péter mögé a színpadra.

Márki-Zay: Gigászi küzdelem zajlik a nemzet szabadságáért
 
Márki-Zay szerint többé nem lehet megengedni a Fidesznek azt, hogy kétharmada legyen, meg kell mutatni, hogy „mi vagyunk a többség”, bár ez egy „gigászi küzdelem, hiszen a nemzeti szabadságunkról van szó, olyan országban akarunk élni, ahol sajtószabadság van, ami fejlődik, ahol digitális oktatás és szabad tankönyvválasztás van, az önkormányzatok szabadon, ahol az állam nem uralkodik”, ahol szabad betekintés lesz az ügynökaktákba, ahol a gazdasági stabilitás érdekében „első adandó alkalommal bevezetjük az eurót”, ahol „megmarad a kerítés, de ahonnan ki fogjuk adni a bűnöző migránsokat, ki fogjuk adni Gruevszkit”.

Márki-Zay szabad országot akar, ahol a meleg fideszesek is felvállalhatják magukat
 
Márki-Zay szerint Magyarország végre szabad ország lesz, ahol a fideszesek is nyíltan vállalhatják a melegségüket, mert „abban nincsen semmi szégyen”.

Márki-Zay: Ma belépni Fideszbe olyan, mint a '89-ben munkásőrségbe
 
Márki-Zay szerint a Fidesz hazugságkampányokkal támadja őket, megfigyelnek és lehallgatnak, ellenzéki árulókat alkalmaznak, de az összefogásnak fel kell lépnie ezek ellen. „A mi sikerünk, hogy most már nem elég a migránsozás, gyurcsányozás”, hanem a Fidesz is elkezdett tenni az emberekért, fizetést emelnek, pénzeket adnak.

Ma belépni a Fideszbe olyan, mint '89-ben belépni a munkásőrségbe: vállalhatatlan, mondta Márki-Zay.

Márki-Zay segítségül hívta a fiatalokat
 
„Kemény munkával bebizonyíthatjuk, hogy mi is hősök vagyunk, mint az '56-osok” – mondta Márki-Zay, majd mindenkit megkért, hogy juttassák el az igazságot mindenhova, postaládákba, autók szélvédőire, beszéljenek nagyszülőkkel, szülőkkel, vagy tűzzék ki a védjegyévé vált kék szalagot. Mindehhez a fiatalok segítségére van szüksége, akik viszik az igét, vagy épp szavazatszámlálónak jelentkeznek a választásokra, mondta.

Kéz a kézben az öt miniszterelnök-jelölt
 
Márki-Zay ezután a 106 egyéni jelöltről beszélt, akiknek el kell vinniük a lendületet a tavaszi választásokig. „Nincs nyerhetetlen körzet, csak elszántság és munka kell”, mondta.

A miniszterelnök-jelölt szerint már csak egyetlen kérdés maradt: „Fidesz vagy nem Fidesz?”.

Ezután felhívta a többi miniszterelnök-jelöltet maga mellé a színpadra, akikkel „egymás kezét megfogva megyünk”.

 

Élő közvetítésünk itt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató