2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A YouTube félretájékoztatásra hivatkozva letiltotta egy Trump-párti rapper klipjét

A YouTube törölte, vagy legalábbis felfüggesztette Bryson Gray Let's Go Brandon című számának klipjét, írja a Fox News. A YouTube közölte Gray-jel, hogy felülvizsgálják a tiltásról szóló döntésüket.

Klipjének letiltását az előadó közölte először a Twitter-fiókján, ahol egyébként Amerika legtöbbször cenzúrázott rappereként hivatkozik magára, méghozzá úgy, hogy szerinte nem is nagyon káromkodik a dalaiban. „Ha lehet gyilkosságról, szexről és drogokról rappelni, akkor miért tiltanak le, amikor arról rappelek, hogy megkérdőjelezem a kormányt? Ez még mindig Amerika?” – írta.

A YouTube „orvosi félretájékoztatásra” hivatkozva törölte a Joe Biden elnököt kifigurázó Let's Go Brandon című számát, ami az utóbbi időben nem szerepelt rosszul a zenei toplistákon. Gray nem tudja, hogy milyen félretájékoztatás lehet a dalban, „Milyen orvosi félinformációk vannak a dalban? Hűha.” – írta Twitteren.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a YouTube mit kifogásol a dalban, de valószínűsíthető, hogy valamilyen koronavírussal kapcsolatos dologról lehet szó, mert Gray támadja Biden koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, de mellette például az afganisztáni kivonulást is.

Az utóbbi időben republikánus körökben a „Let's Go Brandon” gyakran hivatkozott kifejezéssé, élcelődésként használt mondattá vált az Egyesült Államokban. Ez azután kezdődött, hogy az NBC egyik riportere a NASCAR egyik közvetítése során azt mondta a nézőknek, hogy a rajongók a lelátón azt kiabálták, hogy Let's Go Brandon! (Hajrá, Brandon!), miközben interjút készített Brandon Brown versenyzővel. Azonban a drukkerek valójában azt kiabálták, hogy „Kapd be, Joe Biden!”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató