2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ferenc pápa: A nemzetközi közösség ne küldje vissza a migránsokat nem biztonságos országokba!

„Újra felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tartsa meg ígéretét, és találjon közös, kézzelfogható megoldást a líbiai és a földközi-tengeri migrációs helyzetre” – mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

„Újra felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tartsa meg ígéretét, és találjon közös, kézzelfogható megoldást a líbiai és a földközi-tengeri migrációs helyzetre” – mondta a katolikus egyházfő a római Szent Péter téren összegyűlt hívők és zarándokok előtt.

Ferenc pápa szerint az a legfontosabb, hogy megmentsék a Földközi-tengeren bajba jutott migránsokat,

biztosítsanak emberhez méltó életet számukra, és tegyék lehetővé, hogy megszerezhessék a menekültstátust. Az egyházfő hangsúlyozta: együtt érez a Líbiában menedéket kereső emberekkel, hallja kiáltásaikat, és imádkozik értük. Megjegyezte: közülük sokan embertelen mértékű erőszaknak voltak kitéve, és sokat szenvedtek.

Az egyházfő „valódi koncentrációs táboroknak” nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.    

Ferenc pápa régóta a menekültek ügyének egyik legfőbb szószólója. A Földközi-tengeren továbbra is feszült a helyzet, mert Líbiából és más észak-afrikai országokból még mindig sokan vágnak neki az Európába vezető, rendkívül veszélyes tengeri útnak.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató