2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csokis-Cake: ma is olyan félelemben élnek az emberek, mint 56-ban

A mérhetetlen Párbeszéd képviselője párhuzamot vont 1956 és a mai nap között. Szerinte ahogy akkor, úgy ma is lehallgatnak embereket, csak épp kémszoftverekkel, ‘56-ban félelemben éltek a rendszert kritizálók, és bár ma nem munkatáborba viszik őket, inkább kapnak egy adóellenőrzést, vagy kirúgják a munkahelyéről. „Ezek után nem csoda, hogy a Fidesz vezetője nem beszélt ’56-ról” – summázta Kocsis-Cake. A párbeszédes politikus ezután felemlegette, hogy Orbán arról is beszélt, a legfontosabb feladatuk, hogy megállítsák az LMBTQ-propagandát, ez pedig szerinte pusztító, de 2022-ben a választók majd megmutatják, hogy „ebből elég”.

Dömötör Csaba államtitkár minderre egy köszönettel reagált, mert megköszönte a Békemenet résztvevőinek, hogy békések és méltóságteljesek voltak, nem úgy, mint 2006-ban Gyurcsány alatt.

Dömötör szerint

„nem mi fenyegetünk másképp gondolkodó politikusokat börtönnel”,

utalt arra, hogy az ellenzék elszámoltatást és alkalomadtán börtönt ígért a kormánypárti politikusokra a választások esetleges megnyerése után.

Az államtitkár ezután Karácsony Gergelyt is felemlegette, aki szerinte a városvezetés helyett kampányolt, aztán „a teljesítmény-deficit miatt” visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, most pedig unatkozik, és „Facebook-huszárkodik”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató