2021. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 366.83
USD : 322.8
Időjárás ikon

Egy autótolvaj miatt lázong Athén ifjúsága

Többségében baloldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel Görögország több városában hétfőn. A tiltakozási hullám azután kezdődött, hogy rendőrök lelőttek egy húszéves fiatalt, akit autólopáson kaptak, majd fél Athénon keresztül üldöztek.

Baloldali tüntetők kövekkel, és más tárgyakkal dobálták a rendőröket Athén belvárosában, a „gyilkos rendőrök” jelszót skandálva – mondták el szemtanúk. A rendőrök könnygázzal és hanggránáttal próbálták meg feloszlatni a tömeget.

A feldühödött tüntetők egyik csoportja elfoglalta a görög fővárost Petrasz kikötőjével összekötő főútvonalat, a rendőrök ismét közbeléptek, könnygázt és gumibotot vetettek be, hogy megtisztítsák az utcákat.

A tüntetések azután kezdődtek, hogy a rendőrség halálosan megsebesített egy fiatal autótolvajt, akit fél Athénon keresztül üldöztek. A halálos lövés előtt az elkövető nekihajtott a motoros rendőröknek, akik közül heten megsebesültek.

Az állami műsorszolgáltatók szerint a kormány kérte annak kivizsgálását, hogy a rendőrök nem alkalmaztak-e túlzott erőt.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató