2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Feri és Klári elfáradt, elmennek Szardíniára pettingelni

A Ripost információi szerint Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné Dobrev Klára eltűnt egy hétre a nyilvánosság elől, hogy a kőgazdagok kedvenc üdülőhelyén, Szardínián pihenjék ki az előválasztást és az Elk*rtuk sikerével járó stresszt, természetesen egy luxusvillában. Van is rá büdzséje a DK élharcosainak, a vagyonnyilatkozatuk alapján.

A ripost úgy tudja, hogy Gyurcsány és felesége, Dobrev legalább egy hetet tölt a híres Smaragd parton, ahova csak a milliárdosok járnak. A Szardínián található Smaragd parton a legdrágább golfklubok, magánrepterek és kikötők találhatók, ahol egy szállodai szoba ára egy napra akár 3000-4000 dollár, vagyis akár egymillió forint körül lehet.

A turisztikai ipar ezt tartja Európa legdrágább helyszínének. Itt természetesen jelen vannak a világ legdrágább áruházai, például a londoni Harrods.

A ripost értesülése szerint egyenruhás sofőr és egy BMW X7-es terepjáró várta Gyurcsányékat a repülőtéren, akik innen hajtattak egy előre kibérelt luxusvillába. Az utazás időpontja további kérdéseket is felvet, hiszen mindketten munkaidőben utaztak el Szardínia szigetére. Gyurcsánynak ezekben a napokban Magyar Országgyűlésben, míg feleségének, aki az Európai Parlament alelnöke, Brüsszelben lett volna helye. Mindez persze elmondható azokra a hetekre, sőt hónapokra is, amit Gyurcsányné idehaza kampányolással töltött, miközben Brüsszelben is felvette a fizetését.

Van is miből költekeznie a házaspárnak, ugyanis Gyurcsány legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján, több mint 823 millió forintnyi vagyona volt értékpapírszámlán, amihez van még egy több mint 2,4 millió forintnyi követelése is. A DK elnökének van még egy 225 millió forintos lakásvásárlási előlegkövetelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett.

Összességében tehát több mint egymilliárd forintnyi vagyona volt tavaly a bukott kormányfőnek. Ezzel párhuzamosan pedig az Altusból tavaly több mint 55 millió forintnyi osztalékot vett ki. Dobrevet se hagyjuk ki, hiszen a közös kasszához ő is tett hozzá, mégpedig az európai polgárok által befizetett adókból fedezett Európai Parlamenttől kapott fizetés, ez kb havi nettó hétezer eurót jelent. Ehhez hozzájön még az EP alelnöki kiváltságok, minden, Brüsszelben és Strasbourgban töltött munkanapért körülbelül háromszáz eurós napidíjat is fizet az unió, plusz havi kilencszáz eurós költségtérítés is jár neki.

Forrás: PS, Ripost

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató