2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hat év letöltendőt kapott a veronai buszbaleset okozója

Öt évvel a beleset után megszületett a jogerős döntés a 17 halálos áldozatot követelő 2017-es veronai buszbaleset ügyében.

A vádlott V. János buszsofőr nem jelent meg személyesen a velencei bíróság Giudice Liguori elnöklésével ítélkező három tagú bírói testülete előtt. 

Az Index beszámolója szerint a most zajló másodfokú tárgyaláson peren kívüli egyezség született az ügyész és a vádlott védője között, ennek értelmében 6 év letöltendő szabadságvesztést javasolt a vádhatóság a védelemnek, melyet az elfogadott.  Az ügyben elmarasztalt V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie. Az elsőfokú ítélethez képest ez jelentős enyhítésnek tekinthető.

A szabadságvesztés letöltését 4-5 hónap múlva kel megkezdenie az elítéltnek. Szendrei Endre, az egyik áldozat hozzátartozója arra hívta fel a figyelmet, hogy Olaszországban a büntetés végrehajtás eltér a magyartól, az integrációs lehetőség megengedi, hogy a büntetés egy részét intézményen kívül töltse le az elítélt.

Mélységesen fel vagyunk háborodva, és totális elégedetlenség van körülöttünk. V. János mindent elkövetett azért, hogy halálba vigye ezt a 17 embert, de sajnos a bíróság ezt nem vette komolyan” – kommentálta feldúlt hangon a döntést Szendrei Endre. Szerinte azzal, hogy az őt gépjárművezetésre alkalmatlanná tevő betegségét eltitkolta, okszerűen vezetett tragédiához.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató