2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay az Euronews-nak: Orbán egy hazaáruló

Márki-Zay a sorosista Euronews-nak nyilatkozott.

Részlet az interjúból:

Ön hogyan viszonyulna Kínához és Oroszországhoz?

- Hát egyrészt baráti szeretettel és testvériséggel, ez nem kérdéses. Másrészt az sem kérdéses, hogy a nyugati országok vagy az Egyesült Államok is kereskedelmi kapcsolatokat folytatnak ezen országokkal. A nagy különbség az, hogy ezek az országok a saját nemzeti érdekeiket követve folytatnak kereskedelmi kapcsolatokat, míg Orbán Viktor csak a korrupciót tartja szem előtt, amikor kapcsolatokat folytat, és a hazáját és az Európai Uniót elárulja. Nekünk egy olyan tisztességes becsületes vezetőre van szükségünk, nem csak ennek az országnak, hanem az Európai uniónak is, amely Putyin érdekében sem fogja elárulni az Európai uniót és az Észak-Atlanti Szövetséget.

Majd Lengyelországról is szóesett:

Az is egy óriási különbség Orbán Viktor és Lengyelország vezetője között, hogy az egy puritán katolikus ember, aki nem lop.

- jelentette ki Márki-Zay.

A drágalátós unokatestvére, Hadházy Ákos is szóba került, akinek az alapítványa mossa tisztára Sorosék pénzét...

Márki-Zay elmondta: az elszámoltatást pedig Hadházy Ákosra bíztuk, ő egy olyan lelkes hazafi, korrupcióellenes harcos, mint például az Európai Unió Ügyészségének élére kinevezett Kodruta-Kövesi asszony, aki elkötelezett mindenféle korrupció gyökeres felszámolására. Mi úgy gondoljuk, hogy Magyarországon az ő személye a garancia arra, hogy valóban megváltoztatható a kultúra, valóban elkezdhetjük a korrupció felszámolását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató